Harmonie Vaals werd in 1959 uitgebreid met een drumband. De drumband verzorgt voornamelijk optredens tijdens de carnaval, met rondgangen en tbv processie's en andere gelegenheden, daarnaast speelt de drumband ook regelmatig samen met de harmonie.
Enkele jaren geleden is de drumband een andere weg in geslagen. Naast de gebruikelijke slagwerkinstrumenten wordt er nu met regelmaat gebruik gemaakt van diverse percussie / bij-instrumenten zoals: bongo's => Tom-Toms => Bekkens => Beatring => Claves Enz. Evenals het melodiese slagwerk.
Eveneens zijn wij een samenwerking aangegaan met de schutterij S. Paulus.
De drumband staat onder leiding van Roland Jaegers en repeteert woensdags van 18.30 tot 19.30 uur in zaal de Obelisk te Vaals.
Wij zijn steeds op zoek naar nieuwe leden en heeft u interesse, neem  dan gerust contact met ons op. Of kom gezellig een keer langs op woensdagavond. U bent in ieder geval van harte welkom.

185 - Jaar de Moeziek

De kon. harmonie st. cecilia 1836 werd op 12 mei 1836 opgericht.