Even voorstellen

De oprichtingsdatum van kon. harmonie St. Cecilia 1836 Vaals staat nauwkeurig vast: 12 mei 1836. Bovendien zijn de namen van de 12 muzikanten, die het initiatief tot de oprichting gaven, exact bekend. In de eerste jaren van haar bestaan verleende de harmonie in hoofdzaak medewerking aan processies in de Nederlandse, Duitse en Belgische grensdorpen. Vooral vanwege de unieke, indrukwekkende...

Van carnavalsconcert tot carnavalsrevue

Op 5 februari 1995 vond het eerste Carnavalsconcert van de harmonie plaats in het Grensülle-paviljoen op de parkeerplaats achter restaurant “De Suisse”. Een luchtig concert met zang en humoristische verbindende teksten van Hans Pelzer. In de loop van de navolgende jaren verhuisde het paviljoen naar het gemeentelijk sportpark en kreeg de presentatie van het concert een steeds belangrijker rol....

Concertreizen

Er zijn in het verleden eendaagse, tweedaagse en zelfs driedaagse reizen geweest. Het zou te ver voeren om al deze reizen uitvoerig te beschrijven. De reisverslagen zijn wel terug te vinden in de traditioneel door de secretaris jaarlijks op te maken kroniek. Gedetailleerde, bloemrijke, smeuige verhalen, van o­nbeschrijflijke taferelen in pensions, slapen in de openlucht of de eerste kennismaking...

Kroniek - Zweck der Chronik

De oorspronkelijke 'Chronik' bevindt zich in het archief van onze vereniging. Het is een omvangrijk werk van 374 pagina's, met de hand volgeschreven, nagenoeg zonder marges. Het is volledig in het Duits geschreven en wel in de vroeger gebruikelijke 'Kurrent-Schrift' (vaak ten onrechte 'Sütterlinschrift' genoemd). De oude Duitse lettervormen zijn inmiddels in onbruik geraakt, voor velen moeilijk...

Coronafilm

De Vaalser harmonie, “DE MOEZIEK”, heeft als “HATS ÓNGER D’R REEM” voor alle Völser en alle hulp- en zorgverleners, online het nummer “VOLS DOE BIS E DÖRP” opgenomen.
De muzikanten van de grote harmonie hebben samen, maar ieder voor zich thuis, met de jonge muzikanten en leerlingen van de Jeugdharmonie en de drumband, het nummer opgenomen, waarna het tot één geheel als film en muziek is samengevoegd.

De moeziek

De zuilen van de opleiding.
Blazersklas
Begin je pas muziek te maken, speel je meteen met anderen in de blazersklas.
S M V
Stichting muziekonderwijs Vaals.
Jeugdorkest
Nadat je al een beetje gevorderd bent, speel je met anderen samen in het jeugdorkest.
Werving
Om regelmatig nieuwe leerlingen te krijgen, wordt er op verschillende manieren geworven voor nieuwe leerlingen.

HDCR

De Hub Deitz Carnavalsrevue
Een cryptische titel, een humoristisch verhaal, unieke typetjes, geweldige solisten, prachtige kostumering, indrukwekkende decors en een spetterend repertoire. De Hub Deitz Carnavalsrevue.

Even voorstellen

Van carnavalsconcert tot carnavalsrevue

Clublied

Voorzitters en bestuursleden

Concertreizen

Op 5 februari 1995 vond het eerste Carnavalsconcert van de harmonie plaats in het Grensülle-paviljoen op de parkeerplaats achter restaurant “De Suisse”.

Een luchtig concert met zang en humoristische verbindende teksten van Hans Pelzer. In de loop van de navolgende jaren verhuisde het paviljoen naar het gemeentelijk sportpark en kreeg de presentatie van het concert een steeds belangrijker rol. Marco Fröhling en Huub Zegers namen deze presentatie over, in 1998 als Heidi & Peter, in 2002 als het aanstaande bruidspaar Willem Alexander en Maxima op hun “Polterovvend” en in 2003 begonnen de eerste contouren van een verhaal zichtbaar te worden, toen de harmonie in haar revue de bouw van de aanstaande uitvoeringszaal als thema nam: “Vuur setze der mei oop der zaal”. In 2004 werd het carnavalsconcert als eerbetoon aan muzikant/arrangeur/vice-dirigent Hub Deitz omgedoopt tot Hub Deitz Carnavalsrevue en kregen de voorstellingen steeds meer de allure van een revue.

Acteurs, zangsolisten en dansgroepen werden vaste ingrediënten. De eerste revue in de nieuwe zaal “De Obelisk” onder de titel Ästerix en Obelisk” was een voorproefje van de revue zoals die de laatste jaren over de bühne rolt: een cryptische titel, een humoristisch verhaal, unieke typetjes, geweldige solisten, prachtige kostumering, indrukwekkende decors en een spetterend repertoire. En zeker niet onvermeld mag blijven: de dirigenten Gerhard en Patrick Sporken, die deze “Riesenspass” in volle hevigheid meebeleven.

Achtereenvolgens rolden de volgende revues over de bühne:

2005 “Tussje Hemmel en Eëd”,
2006 “Wasser, Wasser”,
2007 “Hoppe Hoppe Reiter”,
2008 “Et is noch suppe da”,
2009 “Hemmelsjteëre Anieslakrits”,
2010 “La viet, la voot. la vinsterleer” 
2011 “Wen et sjwats sjneijt”.

De Moeziek-revue is uit het Vaalser carnavalsseizoen niet meer weg te denken en de volgende revue is al in de maak.

185 - Jaar de Moeziek

De kon. harmonie st. cecilia 1836 werd op 12 mei 1836 opgericht.