Op 5 februari 1995 vond het eerste Carnavalsconcert van de harmonie plaats in het Grensülle-paviljoen op de parkeerplaats achter restaurant “De Suisse”.

Een luchtig concert met zang en humoristische verbindende teksten van Hans Pelzer. In de loop van de navolgende jaren verhuisde het paviljoen naar het gemeentelijk sportpark en kreeg de presentatie van het concert een steeds belangrijker rol. Marco Fröhling en Huub Zegers namen deze presentatie over, in 1998 als Heidi & Peter, in 2002 als het aanstaande bruidspaar Willem Alexander en Maxima op hun “Polterovvend” en in 2003 begonnen de eerste contouren van een verhaal zichtbaar te worden, toen de harmonie in haar revue de bouw van de aanstaande uitvoeringszaal als thema nam: “Vuur setze der mei oop der zaal”. In 2004 werd het carnavalsconcert als eerbetoon aan muzikant/arrangeur/vice-dirigent Hub Deitz omgedoopt tot Hub Deitz Carnavalsrevue en kregen de voorstellingen steeds meer de allure van een revue.

Acteurs, zangsolisten en dansgroepen werden vaste ingrediënten. De eerste revue in de nieuwe zaal “De Obelisk” onder de titel Ästerix en Obelisk” was een voorproefje van de revue zoals die de laatste jaren over de bühne rolt: een cryptische titel, een humoristisch verhaal, unieke typetjes, geweldige solisten, prachtige kostumering, indrukwekkende decors en een spetterend repertoire. En zeker niet onvermeld mag blijven: de dirigenten Gerhard en Patrick Sporken, die deze “Riesenspass” in volle hevigheid meebeleven.

Achtereenvolgens rolden de volgende revues over de bühne:

2005 “Tussje Hemmel en Eëd”,
2006 “Wasser, Wasser”,
2007 “Hoppe Hoppe Reiter”,
2008 “Et is noch suppe da”,
2009 “Hemmelsjteëre Anieslakrits”,
2010 “La viet, la voot. la vinsterleer”
2011 “Wen et sjwats sjneijt”.

De Moeziek-revue is uit het Vaalser carnavalsseizoen niet meer weg te denken en de volgende revue is al in de maak.

185 - Jaar de Moeziek

De kon. harmonie st. cecilia 1836 werd op 12 mei 1836 opgericht.