Even voorstellen

De oprichtingsdatum van kon. harmonie St. Cecilia 1836 Vaals staat nauwkeurig vast: 12 mei 1836. Bovendien zijn de namen van de 12 muzikanten, die het initiatief tot de oprichting gaven, exact bekend. In de eerste jaren van haar bestaan verleende de harmonie in hoofdzaak medewerking aan processies in de Nederlandse, Duitse en Belgische grensdorpen. Vooral vanwege de unieke, indrukwekkende...

Van carnavalsconcert tot carnavalsrevue

Op 5 februari 1995 vond het eerste Carnavalsconcert van de harmonie plaats in het Grensülle-paviljoen op de parkeerplaats achter restaurant “De Suisse”. Een luchtig concert met zang en humoristische verbindende teksten van Hans Pelzer. In de loop van de navolgende jaren verhuisde het paviljoen naar het gemeentelijk sportpark en kreeg de presentatie van het concert een steeds belangrijker rol....

Concertreizen

Er zijn in het verleden eendaagse, tweedaagse en zelfs driedaagse reizen geweest. Het zou te ver voeren om al deze reizen uitvoerig te beschrijven. De reisverslagen zijn wel terug te vinden in de traditioneel door de secretaris jaarlijks op te maken kroniek. Gedetailleerde, bloemrijke, smeuige verhalen, van o­nbeschrijflijke taferelen in pensions, slapen in de openlucht of de eerste kennismaking...

“DE MOEZIEK” op muzikale rondgang

De harmonie is er van en voor de mensen. De “moeziek” gaf muzikaal blijk van dit motto door afgelopen zondagmiddag onaangekondigd een rondgang door Vaals te maken en op diverse plaatsen een korte aubade te brengen, uiteraard alles conform de corona-regels.

Coronafilm

De Vaalser harmonie, “DE MOEZIEK”, heeft als “HATS ÓNGER D’R REEM” voor alle Völser en alle hulp- en zorgverleners, online het nummer “VOLS DOE BIS E DÖRP” opgenomen.
De muzikanten van de grote harmonie hebben samen, maar ieder voor zich thuis, met de jonge muzikanten en leerlingen van de Jeugdharmonie en de drumband, het nummer opgenomen, waarna het tot één geheel als film en muziek is samengevoegd.

De moeziek

De zuilen van de opleiding.
Blazersklas
Begin je pas muziek te maken, speel je meteen met anderen in de blazersklas.
S M V
Stichting muziekonderwijs Vaals.
Jeugdorkest
Nadat je al een beetje gevorderd bent, speel je met anderen samen in het jeugdorkest.
Werving
Om regelmatig nieuwe leerlingen te krijgen, wordt er op verschillende manieren geworven voor nieuwe leerlingen.

HDCR

De Hub Deitz Carnavalsrevue
Een cryptische titel, een humoristisch verhaal, unieke typetjes, geweldige solisten, prachtige kostumering, indrukwekkende decors en een spetterend repertoire. De Hub Deitz Carnavalsrevue.

HEMMELSJTEERE ANIESLAKRITS

Asterix & Obelisk

Et is noch Suppe da...

VRUIJ DIESJ NIT ÓP OONJELADE EIER

WIE OUWER DE NUS, WIE HELLER DE SJAAL

“WOA VÖLSER JONGE……..”

Carnavalsconcert 2003 Vuur zetse der mei oop der zaal

Carnavalsconcert 2002 Polterovvend

Wasser, Wasser

WAT D’R BOER NIT KENT….

Dit is de oudste groepsfoto van de Caecilien-Harmonie.

Ze werd in het jaar 1900 gemaakt bij het huis van burgemeester Ruland. Die ambtswoning stond in de Tentstraat met het huidige huisnummer 69, dat is het huis naast de Cereshoeve. De foto werd gemaakt ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van de heer Krott.

De bijbehorende namen zijn (van links naar rechts):

 

Eerste Rij Tweede Rij Derde Rij
Andreas Counotte Fried. Gering Jos. jussen
Theod. Recker Fr. Counotte Laur. Melchiors
Th. v. Wintersdorff Corn. Küppers Hub. Manns
Arnold Krott, Jubilaris Alex. Oudelhoven Hub Neuss
Arnold Keller, dirigent Jos. Delhaes Eg. Manns
Jos. Bröcheler Hub Knauf , vaandeldrager Wilh. Bock
Gerh. Gering Jac. Frings Fr. Oudelhoven
  Gerard Meesters Jos. Horsch
  Jos. Recker  
  Wilh. Hellebrand  

 

De Kon. Harmonie St. Caecilia uit Kerkrade, in de volksmond 'Auw Harmonie' genoemd, is 7 jaar jonger dan o­nze Vaalser harmonie. Bij gelegenheid van haar 150-jarig bestaansfeest heeft deze Kerkraadse vereniging een fraai verzorgd boekje uitgegeven, getiteld: 'Klankstad in harmonie'. In deze lezenswaardige kroniek vond wijlen Hub Deitz een afdruk van een affiche (in het Frans) uit het jaar 1856. Op dit affiche wordt o­nder de deelnemende verenigingen ook de harmonie uit Vaals vermeld. Naar zijn weten is dit het oudste document waarop de naam van o­nze vereniging voorkomt. Als slotstuk van het festival werd door alle aanwezige verenigingen gezamenlijk een mars uitgevoerd, die door de Heer Hanver was gecomponeerd. De samenstellers van bovengenoemde jubileumuitgave hebben veel moeite gedaan om de betreffende mars in oude archieven op te sporen, wat hun helaas niet is gelukt.


 

185 - Jaar de Moeziek

De kon. harmonie st. cecilia 1836 werd op 12 mei 1836 opgericht.